Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Bečka štrudla od jabuka

Bečka štrudla od jabuka

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367482k97
Bečka štrudla od jabuka
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
06/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Bečko uživanje za dušu i čula..."

Potrebni sastojci

  • tanke kore - 1 pakovanje
  • jabuke - 750 g
  • smeđi šećer - 100 g
  • suvo grožđe - 75 g
  • maslac - 100 g
  • prezle - 40 g
  • limun - 1 komad
  • cimet - 2 kašike
  • Za garniranje
  • šećer u prahu
  • sladoled od vanile
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte pola maslaca u tiganju i zapržite u njemu hlebne mrvice.

Oljuštite jabuke i isecite na kocke.

Kada prezle postanu zlataste dodajte jabuke, suvo grožđe, šećer, sok i koru od limuna. Začinite smesu cimetom. Dodajte i preostalu količinu maslaca i ostavite jabuke da omekšaju i da se karamelizuju.

Slepite 5-6 finih kora maslacem između njih. Stavite nadev od jabuke odozgo i uvijte u čvrst rolat.

Stavite štrudlu u posudu za pečenje preko papira za pečenje i pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.

Pospite gotovu štrudlu šećerom u prahu i servirajte sa kuglom sladoleda od vanile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: