Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Roščići sa kiselim mlekom

Roščići sa kiselim mlekom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Roščići sa kiselim mlekom
Fotografije: Iliana Dimova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Dobre majke deci pripremaju ukusne roščiće svaki vikend, a odlične još češće"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - prstohvat
  • kvasac - 42 g
  • voda - 100 ml za rastvaranje kvasca
  • brašno - koliko upije
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo u veliku posudu jaja, šećer i so. U posebnu posudu stavljamo kvasac, vodu i počinjemo da ga rastvaramo.

Kad bude gotov zamesimo testo i ostavljamo ga da nadođe. Razvijemo u pravougaonu koru.

Sa jedne strane pravimo proreze, a sa druge stavljamo nadev od jaja i sira.

Stavljamo u namazan pleh i ostavljamo da nadođe, po želji možemo namazati žumancem. Pečemo u jakoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: