Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Svinjski kavurma kebap

Svinjski kavurma kebap

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Svinjski kavurma kebap
Fotografije: Sevdalina Irikova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Znate li koje su tri čarobne reči koje mogu da vas nateraju da zaboravite svakakva obećanja za dijete i post - svinjski kavurma kebap"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od plećke
  • crni luk - 300 g
  • praziluk - 1 struk
  • crvene papričice - 3 komada
  • zelena papričica - 1 komada
  • ljuta papričica - 1 komad, po želji
  • pečurke - 5 - 6 komada, iz konzerve
  • biljna masnoća - 1/2 šolje
  • paradajz pire - 2 kašike
  • belo vino - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • čubar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere, očisti od masnoća i žila i iseče na male kocke.

Dinsta se u biljnoj masnoći.

Luk se iseče na polumesece, a praziluk - na tanke kriške. Dodaju se u meso.

Nakon što ispari vvoda, dodaju se papričice, isečene na ivice, paradajz pire razređen sa malo vode, isečene pečurke, začini i vino.

Posuda se prekriva poklopcem i jelo se dinsta na slaboj vatri dok ne omekšaju sastojci.

Pre serviranja se dodaje sitno isečen peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: