Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavurma kebap sa svinjetinom

Kavurma kebap sa svinjetinom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k129
Kavurma kebap sa svinjetinom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
27/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Pripremili smo vam jedan neverovatno ukusan i aromatičan kebap s krhkom svinjetinom, povrćem, pečurkama i malo crnog vina. Recept za gurmane"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g (vrat ili plećka)
  • luk - 500 g, crni
  • paprike - 2 komada, crvene
  • pečurke - 250 g
  • crno vino - 50 ml
  • so
  • biber - po ukusu
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika, dimljena
  • paradajz - 2 komada
  • maslinovo ulje - 3 kašike (ulje)
  • peršun - nekoliko strukova
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 listić
  • bujon - 1 šolja, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na srednje, ali približno jednake po veličini parčiće i propržite na maslinovom ulju.

Oljuštite crni luk i zajedno s pečurkama isecite na polumesece.

Oljuštite dva paradajza i očistite paprike, isecite ih na manje parčiće.

Pržite meso dok ne dobije zlatasto-braon boju, dok povremeno mešate, dodajte pečurke i paprike i kuvajte još 5 minuta.

Izvadite meso i u istoj posudu s ispuštenom masnoćom od mesa propržite luk dok ne postane zlatast, dodajte u njega odvojeno meso, stavite paradajz, dimljenu alevu papriku, lovorov list, so i biber, promešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.

Pomešajte u jednoj tegli vino, paradajz pire, zatvorite poklopcem i prostresite teglu - tako će se lakše pomešati dva sastojka. Sipajte u jelo, dodajte bujon, promešajte i stavite poklopac.

Dinstajte 40 minuta, na srednjoj temperaturi, ako vam je ringla sa 6 podeoka zagrevanja, treba da je uključite na treći.

Povremeno mešajte da se ne zalepi za dno.

Kuvajte dok ne ispari tečnost, na kraju pospite majčinom dušicom i peršunom.

Servirajte s domaće ispečenim hlebom i čašom vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: