Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Paelja»Paelja sa pilećim mesom i povrćem

Paelja sa pilećim mesom i povrćem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5145k449
Paelja sa pilećim mesom i povrćem4 / 4
20/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Izenadite porodicu ovom temperamentnom piletinom - sigurni smo da će se i oni zaljubiti u špansku kuhinju"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g (bataci)
  • pirinač - 200 g
  • ulje - 1 šolja
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paprike - 3 - 4 komada (crvene, zelene)
  • tikvice - 1 komda
  • paradajz sok - 1 šolja
  • bujon - oko 3 šolje, od povrća
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće i isecite ga. U odgovarajućem tiganju zapržite pileće meso zajedno s belim lukom. Izvadite ga iz tiganja i dodajte povrće.

Sotirajte ga na kratko. Dodajte dobro opran pirinač i uz neprestano mešanje ga zapržite dok se boja ne izbistri.

Dodajte meso, prelijte sokom od paradajza, začinite solju i biberom. U receptu se koristi i šafran, ali nisam dodavala, zbog toga što nisam imala.

Promešajte i nalijte topao bujon od povrća. Kuvajte na laganoj vatri, dok se pirinač ne skuva, poklopite poklopcem i s vremena na vreme promešajte jelo. Pri serviranju dodajte peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: