Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Paelja»Paelja sa pilećim i zečijim mesom

Paelja sa pilećim i zečijim mesom

Paelja sa pilećim i zečijim mesom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
26/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Savršeno glavno jelo za jednu sjajnu većeru je paelja sa piletinom i zečetinom"

Potrebni sastojci

  • zamrznuto povrće - 1 pakovanje (miks od 250 g)
  • pileće meso - 300 g
  • paradajz - 1 komad
  • zečije meso - 300 g
  • paprike - 1 crvena
  • pirinač - 1, 5 šolja
  • maslinovo ulje - 5 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • ruzmarin - grančica
  • šafran
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte paradajz i dodajte u njega gnječeni beli luk.

Zagrejte maslinovo ulje u posudi za paelju i ispržite dve vrste mesa dok ne dobiju zlatastu boju.

Pažljovo sklonite meso u kraj posude. U sredinu stavite da se zaprži usitnjena crvena paprika. Nakon nekoliko minuta dodajte zamrznuto povrće.

Čim omekša dodajte narendan paradajz sa belim lukom. 1-2 minuta kasnije sipajte i toplu vodu.

Začinite solju i smanjite jačinu ringle. Kuvajte dok meso ne bude gotova, a ako voda uvri sipaje novu.

Dodajte pirinač i šafran. Čim uvri poslednja tečnost isključite vatru.

Aromatizujte paelju grančicom ruzmarina. Stavite poklopac i ostavite da se dinsta nekoliko minuta.

Paelja sa piletinom i zečijim mesom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: