bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svež kupus sa rebrima

Svež kupus sa rebrima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Svež kupus sa rebrima
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 2
22/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
"Ako ima rebara i kupusa ne može da ne bude ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1.5 kg
  • sveža glavica kupusa - 1 velika
  • paradajz - 400 ml, iz konzerve
  • so
  • biber - u zrnu
  • aleva paprika
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra isecite na parčiće, operite i osušite. Začinite solju i biberom, Zapecite u tiganju sa svih strana i ostavite na toplom.

Kupus isecite na parčiće i istrljajte solju.

U dubokoj posudi dinstajte kupus sa šoljom vode, dok ne promeni svoju boju, dodajte paradajz i alevu papriku i ostavite na ringli da se krčka.

Sklonite sa ringle i u nju dodajte nekoliko zrna bibera. Sipajte kupus u posudu za pečenje i odozgo poređajte rebra.

Dolijte, ako je neophodno, malo vode. Pecite sat vremena u rerni i servirajte sa čenovima belog luka i posuto svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: