Način pripreme
Sameljite konjsko, svinjsko meso i slaninu uz pomoć mašinice za mlevenje mesa. Po želji je koliko će biti krupno.
Dodajte biber i kumin - 4 grama po kilogramu. Poželjno je da koristite u zrnu, samleven u domaćim uslovima zato što je miris jači. Začinite solju. Količina je po želji.
Dobro pomešajte mleveno meso. Ostavite tako na 24 sata na hladnom da upije mirise i da se začini.
Napunite creva mlevenim mesom uz pomoć mašinice. Zavežite sa obe strane koncem. Poređajte ih na štap na provetrivo mesto.
Nakon oko 10 dana izgnječite uz pomoć oklagije da oblikujete potkovicu. Ponovite još 1-2 puta 4-5 dana.
Nakon 20-25 dana meze e gotovo /dok se kobasica ne stvrdne/. Možete konzumirati oljušteno i tanko isečeneo ili pečeno na roštilju.
Nemojte zaboraviti i piće!