Kukuruzni hleb - Potkovica

Sonja StanulovaSonja StanulovaGlavni urednik250113
18/02/2017
"Ovaj hleb je najukusniji kada ga ostavite da malo odmori. Nemojte žuriti."
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 655
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 200 g
  • brašno - 450 g, belo, pšenično
  • kvasac - ½ kocke
  • maslac - 60 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu izmrvite sveži kvasac i pospite preko njega šećer. Kvasac prelijte sa malo mlake vode i promešajte. Kada se kvasac rastvori promešajte 2-3 kašike kukuruznog i pšeničnog brašna i dodajte rastvorenom kvascu. Promešajte i ostavite da se aktivira kvasac.

Kada se kvasac aktivira, dodajte mu kašiku po kašiku kukuruznog i pšeničnog brašna naizmenično i omekšali maslac.

Dodajte malo vode i umesite glatko i elastično testo. Ostavite na toplo mesto da dobro nadođe (da se udvostruči) i pokrijte ga providnom folijom. Nadošlo testo premesite lagano i formirajte potkovicu.

Ponovo ostavite testo da nadođe oko 15 minuta. Po želji, možete testo posuti semenom ili kukuruznim brašnom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Gotov hleb naprskajte vodom, uvijte u krpu i ostavite da odmori 20-30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar