Način pripreme
Brašno, šećer, vanila i maslac iseckan na kockice se pomešaju i istrljaju prstima dok se ne pretvore u mrve.
Dodaju se jedno po jedno žumanca u mesi se testo. Uvija se u streč foliju i stavlja se u frižider na 30 minuta.
Od testa se kidaju loptice približne težine 15 g koje se oblikuju u fitilj.
Fitilji se stavljaju u tepsiju obloženu papirom za pečenje u obliku kolačića potkovica.
Kolačići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 11-12 minuta.
Tečna pavlaka se zagreva i zaliva se iseckanom čokoladom. Meša se dok ne postane homogeno.
Aromatizuje se rumom i stavlja se u frižider dok se ne stegne.
Zatim se krem muti mikserom dok ne postane sipkast. Stavlja se u špric sa okruglim nastavkom.
Na polovinu potkovica se stavlja krem i poklopi se drugom polovinom potkovica.
Praznični slepljeni kolačići se posipaju šećerom u prahu.
Za veću svečanost praznični kolačići se ukrašavaju šećernim perlicama.
Srećni praznici sa ovim prazničnim kolačićima potkovicama!