Ekonomičan pesto sa bosiljkom

23/09/2018
"Ekonomičan pesto, koji ni po čemu ne odstupa od uksua originalnog pesta! Uverite se sami"
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bosiljak - 1 velika veza
  • seme suncokreta - 100 g, sirove, oljuštene
  • sir - 50 g, kravlji
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 prsthovat
  • ulje - 150 - 200 ml
  • za serviranje
  • dvopek
  • čeri paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bosiljak. Iskidamo listove i stavljamo ih u posudu, odgovarajuću za štapni mikser. Oljuštimo beli luk i sečemo ga na komade. Sipamo ulje. Pasiramo dok se listići ne samelju.

Sipamo so, semenke i mrvljeni sir. Pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Serviramo pesto od bosiljka tako što namažemo dvopek njime i stavljamo po jedan isečen čeri paradajz na svaku krišku.

Pesto čuvamo u frižideru u tegli sa poklopcem da ne potamni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar