Način pripreme
Jedan klasičan recept za galete, deca ga obožavaju. Sećam se kad sam bila mala, mama ih je pravila na ovaj način i učila me da sa njima jedem slatko od jagoda (nisam ga mnogo volela), ali galetama nema ništa ravno, za doručak, za večeru - svakako su ukusne!
Odvojite žumanca od belanaca i stavite u dve odvojene posude. Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele.
U njih dodajte i vanilu, maslc, mleko i promešajte.
Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo i soli. Dodajte u ostale sastojke i ponovo promešajte.
Umutite belanca na gust sneg i pažljivo iz nekoliko puta dodajte u gotovo testo. Treba da mešate pažljivo da smesa ne bi pala.
Pecite u aparatu za galete.
Možete serivrati sa sirom i ljutenicom, ali i sa slatkom, čokoladom ili medom. Izbor ne na vama!