Način pripreme
Ugrejte šolju mleka i dodajte kvasac. Ostavite kvasac da nadoše neko vreme. Rastopite kvasac. Odvojite žumanca od belanaca i umutite belanca na sneg.
U veliku posudu sipajte brašno, vanilin šećer i malo soli. Sipajte rastopljeni maslac sa mlekom i žumancima.
Mutite mikserom, dodajte malo po malo mleka (ili gazirane vode, ako želite). Treba dobro da mutite testo tako da se ne stvore grudvice.
Testo treba da bude gušće od testa za palačinke. Promešajte malo umućena belanca u testu (ručno uz pooć spatule).
Ostavite testo da odstoji i da nadiše na sobnoj tempraturi neko vreme. Obim testa treba da se dvostruči ili utrostruči. Ako žurite možete sačekati samo jedan sat, ali ako možete ostavite testo da odstoji jedan sat.
Koristite maslac za premazivanje galeta (treba da bude mnogo topao). Pecite dok ne dobiju zlatnobraon boju.