Način pripreme
Stavljamo sveže mleko da vatru da se ugreje.
Odvojimo žumanca od belanaca, u žumance dodajemo šećer i mutimo dok se ne rastopi.
Kad se šećer rastopi dodajemo brašno i vanilu i mutimo smesu.
Gotovo ugrejano mleko dodajemo u smesu, neprestano mešamo. Gotvu smesu sipamo u šerpu i stavljamo na vatru, mešamo dok ne dobijemo krem.
Ostavljamo krem da se ohladi, a za to vreme umutimo belanca na sneg sa 1 supenom kašikom šećera.
Krem od belanaca dodajemo kašiku po kašiku u drugi krem uz neprestano mešanje drvenom kašikom samo u jednom pravcu dok ne dobijemo mekanu smesu.
Gotvu smesu možemo staviti u zamrzivač da se ledi, ali možemo i dodati kakao u deo smese i onda vratiti u celu smesu, dobro promešamo i vratimo u zamrzivač.
Po želji možemo obojiti poslastičarskim bojama.