Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa pavlakom, senfom i pečurkama

Pileće šnicle sa pavlakom, senfom i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileće šnicle sa pavlakom, senfom i pečurkama
Fotografije: Elitsa
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"I sa pavlakom su lepe, i sa senfom, ali sa pavlakom i senfom su neodoljive"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • pavlaka za kuvanje - 250 g, kisela
  • pileće šnicle - 3 komada, od buta
  • senf - 3 supene kašike
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite ili oljuštite. Nakon toga ih isecite na polumesec i stavite na dno posude u kojoj ćete ih peći ( ja sam koristila vatrostalnu činiju sa poklopcem). Začinimo solju i biberom. U njih dodajemo pavlaku za kuvanje dobro promešamo.

Šnicle posolimo, obilno namažemo senfom i posipamo alevom paprikom i biberom. Nakon toga začinjeno meso poređamo između pečuraka. Dodajemo oko 100 ml belog vina.

Posudu za pečenje poklopimo, stavljamo u hladnu rernu i podesimo na 200 stepeni.

Ovako poklopljeno meso pečemo oko pola sata, nakon toga skidamo poklopac i pečemo dok jelo ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: