Način pripreme
Da vam kažem kako sam napravila punjene pileće šnicle od bataka.
4 šnicle od pilećeg bataka sa kožom.
Kiseli krastavčići. Topljeni sir je od dve vrste, kuvana dimljena slanina, so biber, aleva paprika, brašno, ulje, maslac, pečurke, beli luk, sveže mleko i jedno jaje.
Šnicle izlupajte malo i posolite, stavite i biber okrenite sa kožom na dole. Poređajte slaninu, kiseli krastavac isečen odgovarajuće i dve vrste topljenog sira.
Uvijte i vežite kanapom. Tako 4 puta. Poređajte u pleh, posolite kožu, pospite biberom i alevom paprikom. Malo masalca po površini.
Sipajte pivo i stavite u rernu na oko 40-50 minuta ili dok ne bude gotovo. Različite rerne - različito vreme.
Za sos počinjemo kao sa bešamelom, ali stavljamo ulje, nakon toga brašno i mešamo u jednom pravcu. U zavisnosti od gustine dodajemo preostali topljeni sir, biber i jendo jaje. Kuvamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Pripremite pečurke u maslacu ili ulje sa belim lukom, ko koji začin voli.
Neka vam je slatko sa mojim punjenim pilećim šniclama.
Možda izgledaju malo masno, ali je od sosa u plehu.
Mi ga jedemo sa domaćim hlebom.