Način pripreme
Prvo pripremite marinadu. Pomešajte kiselo mleko sa istucanim belim lukom, sokom od limuna, kurkumom, biberom, ljutom paprikom, korijanderom, maslinovim uljem i kuminom.
Natrljajte pileće šnicle od bataka sosom i namažite ih dobro marinadom.
Prebacite ih u odgovarajuću posudu sa poklopcem. Odozgo ih polijte marinadom (ako ima preostale). Stavite u frižider na nekoliko sati.
Namažite dno đuvečare i stavite jedan red šnicli. Odozgo sipajte isečene pečurke i topljeni sir.
Sledi novi red šnicli sa pečurkama i topljenim sirom.
Stavite đuvečaru u hladnu rernu. Uključite na 220 stepeni i pecite oko 30 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 190 i pecite još oko 70 minuta ili dok ne bude gotovo.
Pileće šnicle sa pečurkama u keramičkoj posudi su mnogo ukusne.