Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pileće šnicle sa pečurkama u keramičkoj posudi

Pileće šnicle sa pečurkama u keramičkoj posudi

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pileće šnicle sa pečurkama u keramičkoj posudi
Fotografije: Diana Kostova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Šta je lepše od porcije pilećih šnicli sa garnirungom po izboru"

Potrebni sastojci

  • topljeni sir - 150 g
  • pileće šnicle - 6 bataka
  • ulje - 2 kašike
  • pečurke - 400 g
  • Za marinadu za meso
  • beli luk - 3 čena
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • limun - 1 komad
  • korijander
  • ljuta aleva paprika
  • kumin
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite marinadu. Pomešajte kiselo mleko sa istucanim belim lukom, sokom od limuna, kurkumom, biberom, ljutom paprikom, korijanderom, maslinovim uljem i kuminom.

Natrljajte pileće šnicle od bataka sosom i namažite ih dobro marinadom.

Prebacite ih u odgovarajuću posudu sa poklopcem. Odozgo ih polijte marinadom (ako ima preostale). Stavite u frižider na nekoliko sati.

Namažite dno đuvečare i stavite jedan red šnicli. Odozgo sipajte isečene pečurke i topljeni sir.

Sledi novi red šnicli sa pečurkama i topljenim sirom.

Stavite đuvečaru u hladnu rernu. Uključite na 220 stepeni i pecite oko 30 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 190 i pecite još oko 70 minuta ili dok ne bude gotovo.

Pileće šnicle sa pečurkama u keramičkoj posudi su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: