Pileća supa sa povrćem

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
24/09/2018
"Bogata i gusta supa sa piletinom i povrćem, koja vas neće samo zasititi, nego će vam pomoći da se izborite i sa nekom laganom prehladom!"
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano424
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pieleće meso - 400 g, belo
  • paprike - 1/2 zelene + 1/2 crvene
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • fida - 30 g
  • paradajz - ½ komada
  • peršun - 1/3 veze
  • celer - 3 kašičice, sitno isečen od glave
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće meso. Isečemo ga na komade. Koristimo belo meso. U šerpu stavimo 3 litre vode. Stavljamo meso u vodu. Začinimo prstohvatom soli. Za vreme kuvanja piletine skidamo penu rešetkastom kašikom.

Kad skuvamo pileće meso vadimo ga i stavljamo u posudu. Iskidamo meso na male komade. Bujon koji se stvorio procedimo uz pomoć cediljke u čistu šerpu dovoljno veliku zato što ćemo u njoj kuvati supu.

Stavljamo šerpu na vatru. U bujon stavljamo 2 supene kašike ulja.

Operemo svo povrće. Oljuštimo koru paradajza. Potrebno nam je ½. Sitno ga isečemo. Izrendamo šargarepu i sečemo na kockice. Krompir oljuštimo, operemo i sečemo na veće kockce. Paprike takođe sečemo na kockice. Luk očistimo i sitno isečemo.

Prvo u bujon stavljamo luk, šargarepu i celer. Ostavljamo supu da vri. Začinimo sa malo soli zato što je bujon bio posoljen prilikom kuvanja mesa.

Stavljamo malo bibera po ukusu. Nakon 7-8 minuta stavljamo i drugo povrće. Pre nego što bude gotovo stavljamo i fidu. Na kraju dodajemo skuvano i iskidano meso.

Kuvamo dok ne bude gotovo. Isečemo 1/3 veze svežeg peršuna. Pred kraj stavljamo i peršun. Po želji možemo napraviti zapršku od jaja i kiselog mleka. Serviramo toplu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar