Način pripreme
Keto pileća supa, bogata povrćem.
Zagrejte 1 supenu kašiku maslinovog ulaj u velikoj posudi ili holandskoj rerni na srednjoj vatri. Pileće grudi začinite solju i crnim biberom po ukusu. Meso prebacite u masnoću i kuvajte dok ne postane zlatkasto, otprilike 2-3 minute. Odvojte sa strane.
Dodajte ostalu 1 supenu kašiku maslaca u šerpu. Dodajte beli luk, luk, šargarepe i celer. Kuvajte tako što mešate s vremena na vreme dok ne omekšaju, otprilike 3-4 minute. Mešajte majčinu dušicu i ruzmarin dok se ne pojavi aroma, otprilike 1 minut.
Dodajte pileći bujon, lovorov list i 2 čaše vode. Ostavite da provri. Dodajte piletinu i tikvice.
Smanjite toplotu i ostavite da se krčka dok tikvice ne omekšaju, otprilike 3-5 minuta.
Začinite limunovim sokom, začinite sa još soli i crnog bibera po ukusu.
Rasporedite pileću supu u posudice i servirajte vruću i posutu parmezanom i peršunom po želji.
Uživajte u ukusnoj, aromatičnoj i dijetalnoj supi.
Servirajte odmah!
Komentari