Domaća pogača-pica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
24/09/2018
"Evo jednog sjajnog načina da kombinujete ljubav prema picama i pogačama. I ne zaboravite - uvek možete da improvizujete sa nadevom i da ga napravite po vašem ukusu."
Priprema50 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno85 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano230
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Aktivira se kvasac i čim naraste sa preostalim sastojcima se zamesi meko testo. Ostavlja se na toplom da naraste 30-40 minuta.

Rukama se rastegli u oktuglu pogaču prečnika 28 centimetara i stavlja se u posudu za pečenje podmazanu uljem. U sredini se pomoću malog tanjira ocrta krug - da se odredi centar.

Iseče se na osam delova. Namaže se ljutenicom, pospe se namrvljnim sirom, bosiljkom, sitno isečenim peršunom.

Vrh od centra se okreće na spolja i kraj se gura pod pogaču, postaje kao venac.

Maže se umućenim žumancem i posipa se semenkama. Peče se u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar