Pogača-pica Raskoš

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Pogača-pica Raskoš
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
28/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
10
"Pravi raskoš je pred našim očima - pogača-pica za čudo i priču"

Potrebni sastojci

  • voda - 2 šolje, mlaka
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 7 g, suvi
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • belanca - 1 komad
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • brašno - 6 šolja
  • za nadev
  • kačkavalj
  • sir
  • masline
  • suva kobasica
  • paprike - crvena
  • za premazivanje kore
  • koncentrat paradajza - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo sastojke za testo - vodu, sveže mleko, kvasac, šećer i ulje.

Mešamo dok se kvasac i šećer ne istope.

Dodajemo belance, so i malo po malo brašna.

Umesimo meko testo, koje uvijamo u streč foliju i ostavljamo da naraste, dok ne udvoji svoj obim.

Kada naraste, testo raudvajamo na dva dela, tako što jedna lopta testa treba da bude manja od druge.

Veću loptu rasprostiremo u nauljenu tepsiju, koja je prečnika 40 cm.

U posudi pomešamo paradajzov koncentrat, ulje, biber i čubar. Promešamo i mažemo na koru.

Posipamo izrendanim kačkavaljem.

Od druge lopte pravimo manje takve veličine mandarine, kod mene je ispalo 10 lopti.

U svaku loptu stavljamo nadev - kockicu kačkavalja, sir, masline. Kada smo gotovi, ređamo ih na veliko testo.

Pogaču premazujemo umućenim žumancem.

Po sredini ređamo kobasicu, papriku iseckanu na tanke ivice i masline.

Pečemo pogaču-picu Raskoš u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada je pica skoro gotova, možete da dodate i još malo izrendanog kačkavalja.

Peče se dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: