Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u Rerni»Kritaraki testenina sa mlevenim mesom

Kritaraki testenina sa mlevenim mesom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Kritaraki testenina sa mlevenim mesom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
25/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusan dokaz da i u grčkoj kuhinji možete naći veličanstvena jela sa testeninom"

Potrebni sastojci

  • testenina - 500 g kritaraki
  • maslinovo ulje - 50 g ili ulje
  • mleveno meso - 500 g
  • šargarepa - 2 komada, krupnije izrendana
  • paprike - 1 komad, krunpnije izrendana
  • luk - 1 glavica, sitno iseckana
  • sok od paradajza - 400 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - 2 izgnječena čena
  • topljeni sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo izdinstamo mleveno meso, ne dodajemo maslinovo ulje dok sok ne ispari (uz neprestano mešanje).

Dodajemo maslinovo ulje, luk, šargarepu i papriku. Pržimo oko 4-5 minuta.

Dodajemo beli luk, sok od paradajza i šećer, dobro promešamo. Smanjujemo ringlu na nisku tempereraturu i stavljamo poklopac. Ostavljamo da vri 10-15 minuta.

U šerpi pripremimo testeninu tako što u litar i po vrele posoljene vode sipamo pastu kritaraki.

Skuvamo, procedimo testeninu i dodajemo u mleveno meso. Dodajemo topljeni sir i polovinu kačkavalja i promešamo. Posolimo i posipamo biberom.

Sipamo smesu u pleh, posipamo rendanim kačkavaljem i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: