Kritaraki testenina sa mlevenim mesom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
25/09/2018
"Ukusan dokaz da i u grčkoj kuhinji možete naći veličanstvena jela sa testeninom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano494
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo izdinstamo mleveno meso, ne dodajemo maslinovo ulje dok sok ne ispari (uz neprestano mešanje).

Dodajemo maslinovo ulje, luk, šargarepu i papriku. Pržimo oko 4-5 minuta.

Dodajemo beli luk, sok od paradajza i šećer, dobro promešamo. Smanjujemo ringlu na nisku tempereraturu i stavljamo poklopac. Ostavljamo da vri 10-15 minuta.

U šerpi pripremimo testeninu tako što u litar i po vrele posoljene vode sipamo pastu kritaraki.

Skuvamo, procedimo testeninu i dodajemo u mleveno meso. Dodajemo topljeni sir i polovinu kačkavalja i promešamo. Posolimo i posipamo biberom.

Sipamo smesu u pleh, posipamo rendanim kačkavaljem i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar