Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa mlevenim mesom

Kiflice sa mlevenim mesom

VecaVeca
Šef kuhinje
7143982k3379
Kiflice sa mlevenim mesom
Fotografije: Veca
1 / 2
29/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
75 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Niste probali kiflice sa mlevenim mesom? Ispravite grešku odmah!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 100 ml
  • mleko - 100 ml
  • ulje - 100 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • suvi kvasac - 1 kesica (10 g)
  • brašno - 600 g
  • [za nadev:
  • mleveno meso - 200 g
  • kačkavalj - 50 g
  • začini - po ukusu (so, biber, suvi začin)
  • ulje - po potrebi
  • (za premazivanje i posipanje)
  • žumanca - 2 komada
  • susam - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa: U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so, šećer i izmešati. Zatim dodati mlako mleko, ulje, mlaku vodu i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Za to vreme pripremiti nadev: Na zagrejanom ulju propržiti meso, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi začin) i ostaviti da se ohladi.

U smesu umešati rendani kačkavalj i sve izmešati kako bi se sastojci sjedinili.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, oklagijom razviti u veliki krug i iseći na trouglove. Na svakoli trougao staviti po kašičicu nadeva i uviti kiflice.

Pleh obloźiti pek-papirom, poređati pripremljene kiflice i svaku kiflicu premazati umućenim žumancima i posuti susamom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Kiflice servirati i poslužiti.

Savet: Možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko-po sopstvenom izboru.Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: