Način pripreme
Iznutrice se natope unapred bar jedan dan, operu se dobro i skuvaju u posoljenoj vodi u ekspres loncu.
Kada su gotove isečemo ih na sitno, a bujon procedimo - u njega stavljamo pirinač da se natopi.
U posudu stavljamo usitnjene iznutrice i posipamo majčinom dušicom i nanom, mešamo i ostavljamo sa strane.
Za to vreme se iseckaju luk i pečurke. U dubokom tiganju se zagreva ulje i prvo se stavlja luk, nakon desetak minuta i pečurke. Začinjavamo solju, biberom i alevom paprikom.
Dodajemo začinjene iznutrice, a potom i pirinač sa bujonom. U odvojenoj posudi žicom mutimo jaja, brašno i mleko.
Smesu iz tiganja sipamo u posudu za pečenje, raspoređujemo, dodajemo malo vode, ako je neophodno da se dobro prekrije, oko šaku prethodno iseckanog peršuna i stavljamo u rernu da se peče dok pirinač ne bude gotov.
Na kraju prelivamo smesom od jaja i mleka, posipamo ostatkom peršuna i dopečemo. Serviramo sa kiselim mlekom.