Jagnjeće iznutrice za meze

Jagnjeće iznutrice za meze
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Spremili smo ovo aromatično meze i kad nam se otvorila želja za pićem, nije za priču"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći škembići - 1 komad
  • jagnjeća pluća
  • jagnjeća creva - tanka
  • džigerica
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite jagnjeđe iznutrice.

Iznutrice /bez džigerice/ stavite u duboku posudu i zalijte vodom.

Kuvajte na laganoj vatri dok se potpuno ne skuvaju. Na isti način skuvajte džigericu u posebnoj posudi.

Tokom kuvanja skidajte panu sa tečnosti i pazite da ne ispari.

Gotove iznutrice ocedite iz bujona, isecite ih na odgovarajući način.

Začinite ih solju, biberom i alevom paprikom.

Savršeno meze za pivo!

Jagnjeće iznutrice za meze su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: