Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarmice od jagnjeće iznutrice

Sarmice od jagnjeće iznutrice

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Sarmice od jagnjeće iznutrice
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Omiljene sarmice, ali ovoga puta od jagnjećih iznutrica i u jagnjećoj maramici"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 pluća, džigerica, srce, brizle/1, 2 - 1, 4 kg/
  • jagnjeća maramica - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • biljno ulje - 2 kašike
  • masline - 15 - 20 komada, punomasnih zelenih bez koštica
  • mladi luk - 1 veza
  • zelje - 1 šaka ili kiseljak
  • nana - 1 veza
  • selen - 1 grančica
  • biber - 2 kašičice, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice skuvajte u 1 litru slane vode 1 sat u ekspres loncu ili 1, 5 sat u običnom loncu. Zatim ih pažljivo i strpljivo isecite na male komade.

Iseckajte zelenilo i prodinstajte ga na masnoći. Dodajte biber, pirinač i iznutrice. Dobro promešajte.

Ovim nadevom umotajte sarme u komade jagnjeće plućne maramice, stavljajući po

1-2 masline u svaku sarmu. Ređajte ih u odgovarajući pleh.

Ako vam ostane nadeva, dodajte i njega. Prelijte sa 4 šolje bujona.

Podrobica treba da stoji u rerni 1 sat na 180 stepeni ili dok vam se ne dopadne boja.

Kada servirate sarmice od jagnjeće iznutrice, ne zaboravite čašu dobro ohlađenog rozea.

Pogledajte i koji začini su pogodni za jagnjetinu i saznajte zbog čega je korisna jagnjetina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: