Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Pileće džigerice i srca sa pečurkama i lukom

Pileće džigerice i srca sa pečurkama i lukom

Sofiya IlievaSofiya Ilieva
Početnik
13
Pileće džigerice i srca sa pečurkama i lukom
Fotografije: Sofiya Ilieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dušu i srce dajemo za jednu porciju pilećih džigerica i srca sa lukom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 250 g
  • pileća srca - 250 g
  • luk - 4 velike glavice
  • pečurke - 200 g
  • paradajz pire - 150 g
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • so - po ukusu
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • biber
  • kumin - 1 kašičica
  • origano
  • bosiljak
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice i srca se očiste, operu i kuvaju oko 10 minuta. U zagrejan tiganj se stavljaju 2-3 kašike ulaj i luk isečen na polu mesece.

Meša se i ostavlja se da se luk izdinsta dok ne omekša. U odvojenom tiganju pržimo isečene pečurke sa kašikom ulja.

Nakon toga u izdinstan luk se dodaju već gotove pečurke, skuvane džigerice i srca, paradajz pire i svi začini.

Meša se dobro i ostavlja se da se krčka na slaboj vatri. Nakon što se sos zgusne jelo je gotovo i servira se posuto peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: