Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Srca i pileće džigerice sa lukom i pečenim paprikama

Srca i pileće džigerice sa lukom i pečenim paprikama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Srca i pileće džigerice sa lukom i pečenim paprikama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
01/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Uzimajte flašu crvenog vina i dolazite - ova apetitna srca i pileće džigerice se neće pojesti same"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • srca - 4 - 5 komada
  • luk - 2 velike glavice
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • pečene paprike - 2 komada
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • origano
  • majčina dušica
  • so - po ukusu
  • biber
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo džigerice i pileća srca i ostavljamo da se ocede.

Pečene paprike se očiste od semenki i iseku na krupne trakice, luk se iseče na srednje komade.

U tiganju se ugreje ulje, proprži se luk, posut sa malo soli da promeni boju.

Dodaju se džigerice i srca, uvaljaju se u brašno i propržimo i njih na umerenoj vatri da ne zagori, periodično se meša.

Začini se solju po ukusu, biberom, origanom, majčinom dušicom, a nakon 3-4 minuta dodajemo i paradajz pire.

Smanjimo rernu na 3 stepen i mešamo minut-dva.

Ukusne džigerice i srca su gotovi.

Serviramo sa čašom domaćeg vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: