Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Posni paprikaš sa graškom

Posni paprikaš sa graškom

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
248418
Posni paprikaš sa graškom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Nije važno koliko će sastojaka biti u jelu, već koliko ćete ga ukusno spremiti"

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 tegla, konzervisan
  • šaragrepa - 1 komad, mala
  • luk - 1 manja glavica
  • ulje - 7 kašike
  • brašno - 1 - 2 kašičice
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • čubar - 2 prstohvata
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i izdinstajte narendan luk i šargarepu i čim okešaju sipajte grašak iz tegle, dodajte so i šolju vode i neka vru na tihoj vatri bar 15 minuta, dodajući dovoljno začina, čubar i majčinu dušicu u jednakim količinama.

Rastvorite brašno u malo vode i sipajte u tankom mlazu uz neprestano mešanja, a možete da dodate još ako više volite veoma gust paprikaš. Treba ipak da imate u vidu da će se još zgusnuti kad se ohladi.

Ostavite na vatri dok brašno ne bude gotovo, što je oko 10 minuta ili ukupno vreme za spremanje paprikaša je oko 25 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: