Dinstane svinjske iznutrice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
27/09/2018
"Iznutrice praseta su na puta da se pretvore u savršeno meze uz pivo i vino pomoću ovog isprobanog recepta "
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 494
  • Pregledi tokom meseca139
  • Pregledi tokom sedmice54
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • iznutrice - 1 kg, bubrezi, jezik, slezina, srce
  • sirće - 50 ml
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 glavica, manja
  • vino - 50 - 100 ml
  • masnoća - maslac ili ulje
  • so
  • biber
  • peršun - 1/2 vezice, iseckan
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjske iznutrice, sklonite žile bubrezima i stavite ih i vodu sa sirćetom da se natope.

Nakon toga ih skuvajte u ekspres loncu 1 sat nakon što provri.

Izvadite iznutrice blago da se ohlade i isecite ih na sitno.

Zagrejte masnoću u velikom tiganju i stavite ih da se proprže. Dolijte 50-100 ml vina i poklopite na nekoliko minuta.

Sklonite poklopac i dodajte luk iseckan na polumesece i prepolovljene ili cele čenove belog luka. Promešajte i disntajte dok luk ne omekša.

Na kraju začinite začinima i dodajte iseckan peršun i kriške limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar