Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Dinstane svinjske iznutrice

Dinstane svinjske iznutrice

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Dinstane svinjske iznutrice1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Iznutrice praseta su na puta da se pretvore u savršeno meze uz pivo i vino pomoću ovog isprobanog recepta"

Potrebni sastojci

  • iznutrice - 1 kg, bubrezi, jezik, slezina, srce
  • sirće - 50 ml
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 glavica, manja
  • vino - 50 - 100 ml
  • masnoća - maslac ili ulje
  • so
  • biber
  • peršun - 1/2 vezice, iseckan
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjske iznutrice, sklonite žile bubrezima i stavite ih i vodu sa sirćetom da se natope.

Nakon toga ih skuvajte u ekspres loncu 1 sat nakon što provri.

Izvadite iznutrice blago da se ohlade i isecite ih na sitno.

Zagrejte masnoću u velikom tiganju i stavite ih da se proprže. Dolijte 50-100 ml vina i poklopite na nekoliko minuta.

Sklonite poklopac i dodajte luk iseckan na polumesece i prepolovljene ili cele čenove belog luka. Promešajte i disntajte dok luk ne omekša.

Na kraju začinite začinima i dodajte iseckan peršun i kriške limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: