Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Jagnjeće iznutrice na kasapski način

Jagnjeće iznutrice na kasapski način

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Jagnjeće iznutrice na kasapski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kada je reč o spremanju najukusnijih jela, mi uvek verujemo mesarima"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 2 kg (džigerica, grudi, srca, creva)
  • luk - 2 veze, svež
  • paprika - 300 g
  • paradajz - 150 g, konzerviran
  • ulje - 100 ml
  • nana - 1/2 veze
  • peršun - 1/2 veze
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćene jagnjeće iznutrice (bez džigerice) isecite na krupne komade i skuvajte u posoljenoj vodi. Luk i paprike isecite na krupno i dinstajte u zagrejanom ulju oko 10-15 minuta.

Kada povrće omekša, dodajte skuvane iznutrice, sirovu džigericu, paradajz, biber i alevu papriku. Prelijte sa oko 300 ml bujona od bujona gde su se kuvale iznutrice. Dodajte so, sitno iseckanu nanu i peršun.

Prebacite namirnice u vatrostalnu posudu i pecite oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada ostane samo ulje, izvadite jelo.

Možete poslužiti jagnjeće iznutrice sa garnirom od sezonske salate ili krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: