Način pripreme
1. Stavite na vatru šerpu sa obilnom količinom vode i kad provri, stavite u nju pileće iznutrice, pažljivo oprane i prethodno očišćene.
2. Ostavite da vri 4-5 minuta, skidajte penu.
3. Izvadite iznutrice rešetkastom kašikom i pokrijte posudu u kojoj su da se ne suše i ne potamne.
4. Isecite luk na tanak žilijen i stavite da se prži na tihoj, umerenoj vatri u maslacu i ulju.
Za to vreme isecite i zelenu papriku i dodajte i nju sa prstohvatom soli.
5. Kad povrće omekša lepo, stavite paradajz - oljušten i izrendan krupnije (koristite zreo paradajz). Pržite dok ne promeni boju i ne dobije narnadžstu boju.
6. Isecite džigerice i srca samo ako su veći. Stavite ih u tiganj u povrće, sipajte polovinu vina i pola bujona i ostavite da se krčka dok tečnost ne ispari. Onda sipajte i preostalo vino i bujon, ako je potrebno možete dodati još.
7. Stavite očišćene i isečene pečurke, začine i još malo soli, kuvajte 2-3 minuta. Tako će pečurke ostati krehke.
8. Nakon što završite, skinite sa vatre i poklopite posudu na nekoliko minuta da se jelo dinsta.
Ove pileće iznutrice na seoski način možete servirati kao glavno jelo sa lepim domaćim hlebom i salatom ili kao meze uz pivo ili vino.
Tradiconalan ukus prema kojem nećete ostati ravnodušni.
Prijatno!