Marmelada od kivija

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8818
3
28/09/2018
"Da je baba imala kivi u dvorištu, svake godine bi pravila aromatičnu marmeladu od kivija "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 259
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kivi - 1 kg
  • šećer - 700 g
  • alkohol - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite kivi i isecite ga na krugove. Prebacite ga u šerpu sa 250 ml vode i stavite da vri na srednjoj temperaturi.

Mešajte dok kivi potpuno ne omekša i ne raspadne se. Nakon toga pasirajte sve direktno u šerpi. Dodajte šećer i mešajte dok se marmelada ne zgusne.

Gotovu marmeladu od kivija sipajte u teglice. Ostavite da se ohladi tako. Zagrevajte alkohol do 90 stepeni, napojte parčiće pirinčanog papira i pokrijte teglice. Zatvorite poklopcima i čuvajte na hladnom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar