Lazanja od povrća

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
28/09/2018
"Zar ne znate, što se više vrtite po kuhinji, toliko će ukusnija biti lazanja "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano533
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Lazanja

Način pripreme

Isecite patlidžan na kolutove, posolite ih i ostavite da odstoje tako da puste gorčinu. Nakon toga ih operite i osušite.

Poređajte ih u posudu za pečenje, namažite ih maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne budu gotovi.

Isecite očišćene šargarepe, luk, beli luk i pečurke. Zapržite ih u preostalom maslinovom ulju oko 5 minuta, nakon toga dodajte bosiljak, paradajz, šećer, čubar, so, biber i bujon.

Ostavite na umerenoj ringli oko 15 minuta. Na dno posude stavite paradajz sos, odozgo rasporedite kore za lazanju, sledi ponovo paradajz sos, pečeni patlidžan, pečurke i šargarepa, majčina dušica i nakon toga namrvljen sir.

Prelijte delom pavlake i ređajte tako dok se ne potroše sastojci. Završite lazanju samo s korama koje su pokrivene paradajz sosom.

Pecite lazanju u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 30-40 minuta, a 10 minuta pre nego što je izvadite treba da je pospete narendanim kačkavaljem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar