Način pripreme
Od jaja, svežeg mleka, brašna i sode bikarbone pripremie tečnost gustine boze. U ugrejanom tiganju sa malo masti ispržite 6-8 palačinki.
Sitno isecite i propržite sa iseckanim lukom u ugrejanom ulju. Dodajte pirinač i dodajte šolju i po vode. Začinite smesu solju i kuvajte dok pirinač ne upije vodu.
Skinite sa vatre i dodajte kašiču aleve paprike i sitno iseckanu mirođiju i peršun.
Stavite u svaku palačinku od smese sa pečurkama i pirinčem i savijte palačinku kao sarmu. Poređajte palačinke u pleh, namazan mašću.
Prelijte poređane palačinke jednom šoljom bujona od pečuraka i poprskajte sa malo ulja. Pecite palačinke u umerenoj rerni. Kad porumene, prelijte jajima, umućenim sa svežim mlekom i malo soli.
Pecite palačinke dok se preliv ne stegne.