Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od povrća u rerni

Ćuftice od povrća u rerni

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Ćuftice od povrća u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Da li je degustiranje ćufti prava profesija ili samo to ovde želimo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • krompiri - 1.5 kg
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • jaja - 3 komada
  • sir - 150 g (može i sitni sir)
  • biber
  • peršun - 1/2 vezice
  • mirođija - 1/2 vezice
  • biber
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • so
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • brašno - 20 - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro oprane tikvice se izrendaju na krupno rende, posole se i ostavljaju se na 30 minuta da se iscede od viška vode.

Krompiri se skuvaju u ključaloj posoljenoj vodi. Ostave se da se ohlade, ogule se i izrendaju na krupno rende. Luk se sitno isecka, a beli luk se pasira. Sir se usitni viljuškom.

Svi sastojci se pomešaju u odgovarajućoj dubokoj posudi. Dodaju se i izrendane tikvice, koje ste pažljivo iscedili. Razbiju se tri jajeta, pospe se brašnom i sitno iseckanom mirođijom i peršunom i začinima.

Od ove smese mokrim rukama se oblikuju ćuftice koje se stavljaju na rastojanje jedna od druge u tepsiju, čije ste dno obložili papirom za pečenje.

Ćuftice od povrća se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove. Poslužuju se sa pomešanim belim lukom i kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: