Način pripreme
Dobro oprane tikvice se izrendaju na krupno rende, posole se i ostavljaju se na 30 minuta da se iscede od viška vode.
Krompiri se skuvaju u ključaloj posoljenoj vodi. Ostave se da se ohlade, ogule se i izrendaju na krupno rende. Luk se sitno isecka, a beli luk se pasira. Sir se usitni viljuškom.
Svi sastojci se pomešaju u odgovarajućoj dubokoj posudi. Dodaju se i izrendane tikvice, koje ste pažljivo iscedili. Razbiju se tri jajeta, pospe se brašnom i sitno iseckanom mirođijom i peršunom i začinima.
Od ove smese mokrim rukama se oblikuju ćuftice koje se stavljaju na rastojanje jedna od druge u tepsiju, čije ste dno obložili papirom za pečenje.
Ćuftice od povrća se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove. Poslužuju se sa pomešanim belim lukom i kiselim mlekom.