Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Testo»Fondan - šećerno testo

Fondan - šećerno testo

Mihaela StoyanovaMihaela Stoyanova
Početnik
6247
Fondan - šećerno testo
Fotografije: Vannq88
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Svaki umetnik ima potrebu za odgovarajućim amterijalima, zato vidite kako se pravi šećerni fondan"

Potrebni sastojci

  • šećer u prahu - 600 g
  • maslac - 100 g
  • voda - 3 kašike
  • sok od limuna - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu se stavlja voda i sok od limuna. Nakon što se zagreju dodaje se maslac i pola količine šećera u prahu.

Ostavlja se na tihoj vatri dok se meša neprestano oko 1-2 minuta i sklanja se sa ringle.

Postepeno se dodaje preostala količina šećera u prahu i zamesi se.

Ako testo počne da vam se lepi po prstima dodajte još malo šećera u prahu, a ako je tvrdo dodaje se još malo maslaca.

Nakon što se dobije meko i glatko testo, ono se uvija čvrsto u streč foliju, da se čuva do trenutka u kom će se koristiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: