Fondan

Fondan
30/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
"Da biste zaista postali majstor poslastičar, potrebno je prvo da nučite kako se pravi fondan"

Potrebni sastojci

  • šećer u prahu - 1 kg
  • želatin - 20 g
  • glukoza - 1/2 šolje
  • voda - 1/4 šolje
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu u kaserolu. Dodajte želatin i uključite ringlu na nisku temperaturu da se rastvori. Dodajte glukozu i odmah čim se rastopi dodajte vanilu i sklanajte sa ringle.

Sipajte u posudu šećer u prahu i napravite udubljenje u sredini. Sipajte u udubljenje sirup iz posude i promešate.

Počinjete da mesite, dok se ne dobije šećerno testo. Ako se testo lepi po vašim rukama, dodajete šećer u prahu.

Uvijte čvrsto fondan streč folijom, da ga čuvate do trenutka u kome ćete ga iskoristiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: