Lisnata štrudla od jabuka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
29/09/2018
"Znate li koliko se lako pravi štrudla sa gotovim lisnatim testom? Užasno lako, a rezultat je užasno ukusan "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano383
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • jabuke - 3 komada, slatke
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - 4 kašike
  • žumanca - 1 komad
  • sladoled od pavlake
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jabuka na kocke, stavljamo ih u tiganj sa cimetom i šećerom dok se šećer ne istopi.

Ostavljamo da se ohladi. Lisnato testo se seče na 6 kvadrata, a ostatak na trake. Umućenim žumancem mažemo krajeve kvadrata i pomoću traka pravimo ivicu.

Stavljamo smesu od jabuka i odozgo pravimo rešetku od preostalih traka. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postanu zlataste. Serviramo sa kuglom sladoleda.

Prijatno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar