Lisnata štrudla od jabuka
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Lisnata štrudla od jabuka

Lisnata štrudla od jabuka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Lisnata štrudla od jabuka
Fotografije: Silvia Nikolova
29/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
"Znate li koliko se lako pravi štrudla sa gotovim lisnatim testom? Užasno lako, a rezultat je užasno ukusan"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • jabuke - 3 komada, slatke
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - 4 kašike
  • žumanca - 1 komad
  • sladoled od pavlake
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jabuka na kocke, stavljamo ih u tiganj sa cimetom i šećerom dok se šećer ne istopi.

Ostavljamo da se ohladi. Lisnato testo se seče na 6 kvadrata, a ostatak na trake. Umućenim žumancem mažemo krajeve kvadrata i pomoću traka pravimo ivicu.

Stavljamo smesu od jabuka i odozgo pravimo rešetku od preostalih traka. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postanu zlataste. Serviramo sa kuglom sladoleda.

Prijatno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: