Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Kakao keks sa tahinijem od susama

Kakao keks sa tahinijem od susama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Kakao keks sa tahinijem od susama
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
20
"Da ih čekamo da se ohlade - apsurd, obično nestanu još dok su topli - topli iz rerne"

Potrebni sastojci

  • maslac - 70 g, mekan
  • šećer - 1 šolja, smeđi
  • jaje - 1 komad, veliko
  • tahini - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica ili 1 kašičica sode
  • kakao - 2 - 3 kašike
  • voda - 40 - 50 ml
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 1 i 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite meki maslac sa šećerom, dok se ne dobije gladak i vazdušast krem.

Dodajte jaje i umutite ponovo, nakon toga dodajte tahini od susama, prašak za pecivo/sodu, vanilu.

Rastvorite kašiku kakaa u toploj vodi i uz neprestano mešanje dodajte u smesu.

Nakon toga dodajte preostali kakao i brašno, prethodno prosejano. Promešajte dobro smesu i stavite je u friz na 10-15 minuta.

Nakon toga namazanim rukama oblikujte od nje male loptice i poređajte u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Stavite kakao keks sa susamovim tahinijem da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta.

Nemojte ga prepeći da ne bi bio previše suv. Sačekajte da se keks prohladi pre nego što ga odlepite od papira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Dodat u omiljene
12.10.2022 11:23