Način pripreme
Uzimamo jednu posudu i u nju stavljamo maslac, šećer, so i jaje i dobro umutimo. Dodajemo vodu i brašno u malim porcijama, smenjujemo vodu i brašno dok ne potrošimo sve. Nakon toga stavljamo začine po želji (vanilu i cimet). Gotovo testo se ostavlja 1 sat da nabubri.
Pripremamo aparat za galete da se ugreje, da ispečemo testo. Da bismo dobili kornete pripremamo oklagiju.
Velikom kašikom (za kuvanje) sipamo testo u aparat za galete i pečemo dok ne dobije željenu boju.
Kad ih izvadimo, napolitanku treba odmah da obradimo. Da bismo dobili kornete, uvijamo je na oklagiju. Ostavljamo da se ohlade i stvrdnu.
Kornete od napolitanki punimo po želji. Može sa sladoledom, pudingom, kremom, pavlakom, nadevom od oršastih plodova ili voćem.
* Napolitanke ostaju sveže dosta vremena, ako su u dobro zatvorenoj posudi - tako će moći prethodno da se pripremaju da se koriste ako je potrebno.