Kuvani zalogaji od svinjskog mesa sa ukusnim sosom od suve supe

01/10/2018
"Nemojte uopšte hvaliti jelo da je ukusno, ako vam ne dođe da poližete tanjir "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano193
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, za kuvanje
  • suva supa - 50 g, magi, od pečuraka
  • luk - 1 komad
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 10 - 20 g
  • biber
  • univerzalni začin - unisos Magi
  • soja sos
  • kačkavlj - 5 supenih kašika, izrendan
  • voda - 4 šolje
  • brašno - 1 supena kašika
  • krompir pire - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso i isečemo na zalogaje. Luk ljuštimo i sitno izrendamo. Zalogaje mesa začinimo sa malo unisosa, bibera i soja sos.

Pazimo da ne stavljamo mnogo tečnih sastojaka zato što su slani, a i u magi supi ima soli i da ne presolimo.

Začinjeno meso stavljamo u šerpu. Sipamo ulje (3 supene kašike) i izpržimo dobro dok ne dobije zlatnu boju i prijatan miris.

Skidamo posudu sa vatre, vadimo zalogaje mesa i u istu mast stavljamo rendani luk. Vraćamo na vatru, promešamo nekoliko puta i dodajemo brašno (1 supenu kašiku) i suvu supu.

Neprestano mešamo, sipamo toplu vodu (4 šolje) i sveže mleko (1 šolju). Dodajemo i zalogaje mesa.

Kuvamo jelo bez poklopca dok se sos ne zgusne i pre nego što skinemo sa vatre dodajemo rendani kačkavalj (5 supenih kašika) i malo kravljeg masalca.

Ako je potrebno da se zgusne možemo dodati još malo brašna pomešanog sa vodom. Jelo serviramo sa prilogom od krompir pirea.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar