Način pripreme
Operemo meso i isečemo na zalogaje. Luk ljuštimo i sitno izrendamo. Zalogaje mesa začinimo sa malo unisosa, bibera i soja sos.
Pazimo da ne stavljamo mnogo tečnih sastojaka zato što su slani, a i u magi supi ima soli i da ne presolimo.
Začinjeno meso stavljamo u šerpu. Sipamo ulje (3 supene kašike) i izpržimo dobro dok ne dobije zlatnu boju i prijatan miris.
Skidamo posudu sa vatre, vadimo zalogaje mesa i u istu mast stavljamo rendani luk. Vraćamo na vatru, promešamo nekoliko puta i dodajemo brašno (1 supenu kašiku) i suvu supu.
Neprestano mešamo, sipamo toplu vodu (4 šolje) i sveže mleko (1 šolju). Dodajemo i zalogaje mesa.
Kuvamo jelo bez poklopca dok se sos ne zgusne i pre nego što skinemo sa vatre dodajemo rendani kačkavalj (5 supenih kašika) i malo kravljeg masalca.
Ako je potrebno da se zgusne možemo dodati još malo brašna pomešanog sa vodom. Jelo serviramo sa prilogom od krompir pirea.