Fazan sa sosom

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Fazan sa sosom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nije samo recept, već traktat na temu Kako da napravimo sočnog fazana sa sosom"

Potrebni sastojci

  • fazan - 1 fazan zajedno sa svojom džigericom
  • maslac - 75 g
  • beli luk - 1/2, 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pečurke - 100 g, šampinjoni ili mešano
  • brendi - 125 ml
  • brašno - 1 kašika
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • biber - 1/4 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite pažljivo 50 g maslaca na sobnoj temperaturi i pomešajte ga sa iseckanim belim lukom, biberom i solju po ukusu, sa tako začinjenom smesom od maslaca namažite fazana spolja i iznutra.

Sipajte maslinovo ulje u odgovarajuću posudu za pečenje i zagrejte ga na ringli. Stavite unutra fazana i zapržite ga sasvim kratko, okrećući ga tako da se zapeče ravnomerno sa svih strana.

Stavite posudu sa fazanom u prethodno zagrejanu rernu na 230 stepeni i pecite ga oko pola sata. Kada ptica bude gotova sklonite dve noge sa tela i isecite grudi na dva parčeta, ali ne vadite grudnu kost.

Isecite pečurke i džigericu fazana na kriške i zapržite ih u ostatku maslaca. Kada pečurke postanu zlataste boje pospite brašnom i alevom paprikom. Sipajte brendi i pavlaku i mešajte na laganoj vatri dok ne provri. Smanjite vatru i kuvajte još dva minuta.

Sa tako napravljenim sosom prelijte svaki porciju fazana i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: