Fazan sa krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
31/05/2019
"Ukusan fazan, napravljen po svim pravilima kulinarske umetnosti "
Priprema45 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

fazan se očisti veoma fobro i stavlja se u ekspres lonac. Dodajemo isečene šargarepe, začinjavamo pimentom, biberom, lovorovim listom, usitnjenim belim lukom i prelivamo crnim vinom. Sipamo i 2 šolje vode i kuvamo oko 40 minuta.

Skuvamo fazana u ekspres loncu, zajedno sa šargarepama, pimentom, biberom, lovorovim listo, crvenim vinom i belim lukom. Nakon što je skuvam vadimo ga iz lonca i stavljamo na aluminijumsku foliju na koju je stavljen topljeni sir, a preko njega i narendan parmezan.

Skuvani fazan se stavlja na aluminijumsku foliju, koja je postavljena kanapeom od topljenog sira i narendanog kačkavalja. Odozgo se preliva sa pola istopljenog maslaca i začinjava se sa malo soli i bibera. Folija se uvija čvrsto i prebacuje se u posudu za pečenje.

Oko njega se ređa oljušten i isečen krompir, koji se preliva sa malo vodice i preliva se drugom polovinom maslaca.

Jelo se peče oko 45-55 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon toga rerna se isključuje u ostavlja se bar još 30 minuta u toploj rerni da se upiju sosovi od pečenja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar