Način pripreme
Istopite pažljivo 50 g maslaca na sobnoj temperaturi i pomešajte ga sa iseckanim belim lukom, biberom i solju po ukusu, sa tako začinjenom smesom od maslaca namažite fazana spolja i iznutra.
Sipajte maslinovo ulje u odgovarajuću posudu za pečenje i zagrejte ga na ringli. Stavite unutra fazana i zapržite ga sasvim kratko, okrećući ga tako da se zapeče ravnomerno sa svih strana.
Stavite posudu sa fazanom u prethodno zagrejanu rernu na 230 stepeni i pecite ga oko pola sata. Kada ptica bude gotova sklonite dve noge sa tela i isecite grudi na dva parčeta, ali ne vadite grudnu kost.
Isecite pečurke i džigericu fazana na kriške i zapržite ih u ostatku maslaca. Kada pečurke postanu zlataste boje pospite brašnom i alevom paprikom. Sipajte brendi i pavlaku i mešajte na laganoj vatri dok ne provri. Smanjite vatru i kuvajte još dva minuta.
Sa tako napravljenim sosom prelijte svaki porciju fazana i servirajte.