Dinstani fazan

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Dinstani fazan1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Aromatičan dinstani fazan - sofisticirano jelo za ljubitelje dobre kuhinje!"

Potrebni sastojci

  • meso od fazana - fazan 200 g
  • šargarepa - 20 g
  • celer - 10 g
  • peršun - koren 10 g
  • paprika - 1 komad
  • biber
  • crveno vino - 20 ml - može i belo
  • mast - 20 g
  • pavlaka - 20 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni fazan, očišćen od iznutrica i dobro opran se iseče na dva dela po dužini kičme. Unutrašnjost se natrlja sitno istucanim biberom, mašću i solju.

Stavi se u posudu za pečenje zajedno sa šargarapom, korenom peršuna, biberom u zrnu i masnoćom. Prelije se vinom i dinsta se. Ako je neophodno, dodatno se doliva malo vode.

Kad meso omekša, sos se promeša s pola pavlake. Fazan se servira u porcelanskom tanjiru, preliven ostatkom pavlake.

Servira se topao s odvojeno spremljenim garnirungom - prženim krompirom, dinstanim graškom i dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: