Dinstani fazan

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8226
3
19/05/2017
"Aromatičan dinstani fazan - sofisticirano jelo za ljubitelje dobre kuhinje!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 033
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni fazan, očišćen od iznutrica i dobro opran se iseče na dva dela po dužini kičme. Unutrašnjost se natrlja sitno istucanim biberom, mašću i solju.

Stavi se u posudu za pečenje zajedno sa šargarapom, korenom peršuna, biberom u zrnu i masnoćom. Prelije se vinom i dinsta se. Ako je neophodno, dodatno se doliva malo vode.

Kad meso omekša, sos se promeša s pola pavlake. Fazan se servira u porcelanskom tanjiru, preliven ostatkom pavlake.

Servira se topao s odvojeno spremljenim garnirungom - prženim krompirom, dinstanim graškom i dr.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar