Način pripreme
Stavite sve sastojke za marinadu da provru i nakon što se prohladi natopite srnetinu isečenu na krupne parčiće u njoj tokom jedne noći ili najmanje 2-3 sata.
Nakon toga ga izvadite i osušite. Pospite ga sveže mlevenim biberom, sa malo krupne soli, natrljajte ga sa malo belog luka ili ga po želji špikujte sa belim lukom.
Stavite ga u posudu za pečenje i prelijte šoljom crnog vina i mlazom masnoće. Stavite ga da se peče pod folijom dok ne bude gotovo u umereno zagrejanoj rerni.
Odvojeno stavite preostalu šolju vina da se redukuje u posudi na ringli.
Pečurke se očiste, iseku se i izdinstaju dok ne omekša beli luk u zagrejanom maslacu. Začinjavaju se solju i biberom.
Nakon što parčići srnetine budu gotovi, vade se, a posuda sa sosom u njoj se stavlja na ringli i dodaje se redukovano vino.
Po želji može da se zgusne sa malo brašna, ali možete i da propustite. Sos se meša dok se ne zgusne, začinjava se sa više sveže mlevenog bibera i ako je neophodno solju. Nakon toga se procedi kroz sito da bude finiji.
Svako parče srnetine se seče na žilijen, prelivaju se sosom i serviraju sa aromatičnim pečurkama.