Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Divljač»Rebarca»Pečena rebra od divljeg praseta

Pečena rebra od divljeg praseta

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Pečena rebra od divljeg praseta
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
23/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
2
"Ne znate šta znače ukusna rebra, dok ne probate rebra od divljeg praseta"

Potrebni sastojci

  • rebra - 1 kg
  • so
  • origano
  • čubar
  • soja sos - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 1/2 šolje
  • vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Kod divljači je mnogo važna obrada, zato meso treba da odstoji u marinadi.

U posudu sipamo ulje i sve druge začine.

Očišćena i oprana rebra stavljamo u marinadu i ostavljamo da odstoje 24 sata u frižideru.

Kad prođe vreme, poređamo ih u vatrostalnu činiju, dodajemo 1/2 šolje vode i 1/2 šolje vina.

Pokrivamo folijom i stavljamo u rernu da se peku oko sat i po.

Pre nego što izvadimo rebra, skidamo foliju i ostavljamo da se zapeku kratko vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: