Način pripreme
Brašno prosejte u posudu. Zagrejte vodu i u njoj rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera. Sipajte smesu u brašno. Dodajte jednu kašiku maslinovog ulja i so. Umesite testo.
Formirajte loptu od testa i stavite na u brašnom posutu posudu. Premažite testo maslinovim uljem i prekrijte ga providnom folijom i krpom.
Ostavite posudu na toplom mestu dok testo ne naraste. U tiganju ugrejte nekoliko kašika maslinovog ulja. Dodajte pečurke, poklopite i dinstajte na slaboj vatri oko 10 minuta.
Oljuštite krompir. Skuvajte ga skoro do kraja. Narendajte krompir na krupno.
Iseckajte ruzmarin i čen belog luka. Testo, koje je naraslo razvucite u tanku koru za picu. Pospite sitno seckanim ruzmarinom i belim lukom. Odozgo rasporedite narendani krompir i pečurke.
Ostavite picu da se opusti oko 20 minuta. Ispecite picu na 220 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 10 minuta. Isecite na komade i poslužite dok je topla!
Prijatno!