Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Srnetina sa krompirom

Srnetina sa krompirom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222551k54
Srnetina sa krompirom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 3
26/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Isproban recept za srneću janiju, koju preporučujemo našim vernim pratiocima"

Potrebni sastojci

  • srneće meso - 300 - 400 g
  • krompir - 6 - 7 komada
  • aleva paprika - 1/2 - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ulje
  • maslac
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 2 - 3 listića
* merne jedinice

Način pripreme

Srneće meso se isecka na ne mnogo male parčiće, stavlja se u šerpu, doliva se voda i ostavlja se da vri oko 30 minuta.

Nakon toga se dodaje krupno isečen krompir. Soli se po ukusu.

Dodaju se ulje, maslac, aleva paprika i lovorovi listovi. Ostavlja se da vri još 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#322391
Korisnik#322391
Ушао сам са намјером да потражим неки рецепт за викенд од дивљачи, нешто што нисам пробао до сада и налећех на овај рецепт, нажалост. Не бих да вријеђам никога али аутор овог рецепта није у животу окусио дивљачи.... Јер да јесте.... Никада дивље месо не би кухао без претходног маринирања најмање пар сати, а оптимално да месо преноћи у маринади,не знам колико да је дивљач млада месо има специфичан и мирис и укус који треба смањити на најмању мјеру а томе служи маринада.
Да не говорим о томе како треба користити специфичне зачине за сваку поједину весту дивљачи.толико
10.02.2023 15:48
1
1
Prikaži sve komentare